Cara Memasang MP3 Player Di Dalam Entri | Neo In Blog

Neo In Blog blogging | tips | tutorial | idea | info | motivasi |

17 October 2010

Home » , , , , » Cara Memasang MP3 Player Di Dalam Entri

Cara Memasang MP3 Player Di Dalam Entri

 

Cara Memasang MP3 Player Di Dalam Entri

Tutorial kali ini adalah tips bagaimana untuk meletakkan lagu berformat MP3 di dalam blog posts.Zackzukhairi adalah antara blogger yang banyak menggunakan MP3 player seperti ini.

Script untuk memasang MP3 player ini adalah script yang telah aku ambil dari plugin Window Live Writer dan aku ubahsuai sedikit supaya korang tidak perlu lagi menambah sebarang kod pada template script.Kepada yang masih belum mengetahui apakah yang dimaksudkan dengan memasang MP3 muzik di dalam entri , sila lihat contoh di bawah.

klik untuk mainkan lagu.

Untuk cara-cara memasang MP3 player seperti ini sila ikut langkah-langkah di bawah.

  • Copy kod di bawah ini dan pastekan kod ini di dalam entri blog.
  • Sekiranya korang menggunakan blogger editor pastikan korang paste kan kod ini di dalam HTML mode.
  • Tukar tulisan yang berwarna hijau dengan URL mp3 yang korang inginkan.
<object data="http://judahhimango.com/FlashAudioPlayer/player.swf" width="290" height="24" id="audioplayer1" type="application/x-shockwave-flash"> <param name="movie" value="http://judahhimango.com/FlashAudioPlayer/player.swf">
<param name="FlashVars" value="playerID=1&amp;soundFile= http://www.fileden.com/files/2010/8/24/2950559//Sua Sue Kemuning.mp3">
</object>


Untuk mendapatkan URL mp3 korang boleh cari di website yang menyediakan kemudahan tersebut,Aku biasa dapatkan URL mp3 di www.fileden.com Korang boleh upload dan dapatkan URL mp3 korang disini.


Selamat mencuba. :-)


ps: Lagu di atas aku ambil dari Youtube dan aku convertkan menjadi MP3 format,sila baca entri ini untuk keterangan lanjut.Cara Download,Convert Video Youtube Kepada MP3


like tak?

Sekiranya korang rasa artikel ini berguna,Sudi2 kan lah share dengan kawan-kawan yang lain. :-)

18 comments:

Mr. J pengeRindu said...[Reply to comment]

Thnk 4 the sc... hhehe.. boleh letak lagu pas ni..

~ yus ~ said...[Reply to comment]

waahh.. best best.. tengkius.. nnt nk letak playlist gak la.. ngeheheheh~

neo.. said...[Reply to comment]

@Mr. J pengeRindu

Your welcome bro. :)

neo.. said...[Reply to comment]

@~ yus ~

Sama-sama.

ps: Blog anda diserang malware.Harap maklum.

etomyam said...[Reply to comment]

memang berguna sekali tutorial ni

Harith Faisal said...[Reply to comment]

kalo gune 4shared boleh dapat URL ke?? boleh kan?? tapi knp dia buffer lambat sgt ye?? or mmg kena guna www.fileden.com tu??? reply kat my shoutbox ye..

hiDAyah_muRNi said...[Reply to comment]

wo! da lama cari tutorial ni. akan dicuba. wee~
singgah sini >> FreAKy siTe??!

Cinta Blueberi said...[Reply to comment]

wah..thanks bro.jadi gak akhirnya.nasib baik tak nangis tadi.hehe.thanks again!! ^_^''

neo.. said...[Reply to comment]

@Cinta Blueberi

welcome welcome :))

budakpandai said...[Reply to comment]

kalau guna 4shared punya url boleh ke??

NayanMohd said...[Reply to comment]

terima kasih..masalah saya telah diselesaikan..

Ibnu Darwin said...[Reply to comment]

salam. kalau post gune window live writer nak paste dekat mana eh?

neo.. said...[Reply to comment]

@budakpandai
Rasanya boleh,tapi belum pernah cuba lg.

Ibnu Darwin said...[Reply to comment]

dan saya nak tanya macam mana nak dapatkan link .mp3 selain dr website fileden.com sebab saya tak dapat register..

Anonymous said...[Reply to comment]

Hey there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
Your blog provided us beneficial information to work
on. You have done a outstanding job!

My web page - ├â¼bersetzung deutsch englisch

Anonymous said...[Reply to comment]

Just wish to say your article is as amazing.

The clearness for your publish is simply excellent and that i could suppose you are an expert on this subject.
Fine with your permission let me to clutch your feed
to keep up to date with imminent post. Thanks one million and
please continue the rewarding work.

Here is my web blog ... ├╝bersetzung englisch deutsch gratis online

Anonymous said...[Reply to comment]

It is the best time to make a few plans for the longer term and it's time to be happy. I've read this put up
and if I may just I desire to suggest you some fascinating issues or
advice. Maybe you could write subsequent articles relating to this article.
I desire to read more things approximately
it!

Here is my web site - taucherbrille brille

Anonymous said...[Reply to comment]

Fastidious answer back in return of this query with genuine arguments and describing everything concerning
that.

Also visit my web page ... mp3 player zum schwimmen

Post a Comment

Harap maaf.Semua komen2 yang ditulis sebelum 18 Jun 2010 telah tiada lagi.Ini adalah disebabkan penukaran sistem komen dari intencedebate kepada default sistem.Segala kesulitan amat dikesali.

Note: Untuk pertanyaan off topic atau tidak berkaitan dengan entri ini sila tanya di sini Ruang Pertanyaan

back to top