Cara Memasang Iklan Nuffnang Leaderboard Di Template Blogger In Draft. | Neo In Blog

Neo In Blog blogging | tips | tutorial | idea | info | motivasi |

09 April 2010

Home » , , , » Cara Memasang Iklan Nuffnang Leaderboard Di Template Blogger In Draft.

Cara Memasang Iklan Nuffnang Leaderboard Di Template Blogger In Draft.

Cara Memasang Iklan Nuffnang Leaderboard Di Template Blogger In Draft.

Salam-salam semua,hari ni aku nak kongsi dengan korang cara untuk memasang iklan nuffnang leaderboard di template Blogger In Draft.Untuk pengetahuan terdapat banyak perbezaan pada template script Blogger In Draft dengan template lain.Sebab itu lah kalau korang ikut arahan nak pasang iklan nuffnang leaderboard yang diberi oleh nuffnang,result dia mesti mengecewakan.Ok jom aku kongsikan dengan korang cara untuk memasang iklan nuffnang leaderboard di template Blogger In Draft ini.



Langkah 1-Log in ke Nuffnang,klik add ads,dan copy kod untuk iklan  leaderboard.



Langkah 2-Log in ke Blogger => Dashboard => Edit HTML =>Tandakan pada kotak expand widget template

Langkah 3-Tekan button Ctrl + F dan taip kod ini

<div class='content-inner'>

dan paste kan kod nuffnang leaderboard tadi selepasnya.

Klik preview dan klik save jika tiada error.

sebelum


selepas

Dah siap,huhu..Mungkin jugak ada antara korang yang tidak menggunakan template Blogger In Draft ni,tetapi manalah tau kan kalau ada di antara kawan-kawan korang ke yang ada guna template ni bolehlah korang bagitau kat dia pasal tutorial ni.Pada aku,Ilmu yang baik adalah perkara yang elok untuk dikongsi. 
Kalau korang rajin, korang bolehlah share kan atau tweet je post ni,mana lah tau kalau ada yang terbaca tu memang nak cari pasal tutorial ni,free-free je korang dah dapat tolong orang.:-)

Sampai sini je untuk kali ni,kalau ada apa masalah atau pertanyaan,tanya kat bawah ok.
Salam-salam.












like tak?

Sekiranya korang rasa artikel ini berguna,Sudi2 kan lah share dengan kawan-kawan yang lain. :-)

9 comments:

ina said...[Reply to comment]

xjadi la sy buat..mungkin sy tersilap setting..harap2 ada org yg jadi..

sayemilikdieselamanye said...[Reply to comment]

jadi. tq!!

♥ ieRa ♥ said...[Reply to comment]

template saya xde code ni
div class='content-inner'
camne ye?

Anonymous said...[Reply to comment]

am i able to take a motor insurance provider to small claims court? The insurer company turned down my claim, (I would go ahead and take to blame driver to small claims on the other hand I've got no address to serve them or send a requirement letter). One another driver was at fault but their insurer states that there is a difference with our claims so they have to take the word of their insured vs. my word. It is my opinion they acted in poor trust and did not carry out a proper investigation would this manifest as a valid claim in small claims court? I want to get the the culprit drivers insurance company (not my own) to small claims to the damages to my car.

love_ _ said...[Reply to comment]

huhuuu....
kenapa mcm tak jadi ek...:(
bad...

Anonymous said...[Reply to comment]

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David

cheMissy said...[Reply to comment]

salam Neo...

actually nak wish thnx sbb buat tutorial ni..hehe.
b4 this try nak add iklan nuffnang ni ikut tutorial nuffnang tP hampeh xjd n bila ikut tutorial u ni,so excited trus jd...sangat HAPPY!!! act,im a newbie tu yg sangat teruja...hehe...anyway thnx again~

kepri job said...[Reply to comment]

cuba tengok punya saye http://job2kepri.blogspot.com/
:D

Myiesha said...[Reply to comment]

dah dapat..terima kasih bebanyak..:)
http://azdemahwaty.blogspot.com

Post a Comment

Harap maaf.Semua komen2 yang ditulis sebelum 18 Jun 2010 telah tiada lagi.Ini adalah disebabkan penukaran sistem komen dari intencedebate kepada default sistem.Segala kesulitan amat dikesali.

Note: Untuk pertanyaan off topic atau tidak berkaitan dengan entri ini sila tanya di sini Ruang Pertanyaan

back to top